Miroslav Košuta – predstavitev dvojezične antologije

KosutaVabimo na predstavitev dvojezične pesniške antologije Miroslava Košute

LA RAGAZZA DAL FIORE PERVINCA/Dekle z modrikastim cvetom

v četrtek, 26. 3. 2015 ob 18.00,

v čitalnici Fulvia Tomizze, Čevljarska 22, v Kopru.

O knjigi, ki je izšla pri založbi Del Vecchio Editore iz Rima, bodo govorili, urednica Tatjana Rojc, pesnik Miroslav Košuta in Stefano Bisacchi iz literarne agencije Tempi irregolari. Večer bo povezovala Neva Zajc.

Knjiga prinaša izbor poezije najpomembnejšega slovenskega tržaškega pesnika iz obdobja po drugi svetovni vojni in zajema kar pol stoletja Košutove ustvarjalnosti. V njej se zrcali osebna in nacionalna izkušnja, podobe domačega Krasa in Trsta ter pokrajina in njene problematike, ki segajo vse do beneških dolin. Košuta nam s svojo poezijo pripoveduje zgodbe njegovih ljudi, slika življenje skozi veselje in bolečino, ki ju rad obleče tudi v ironijo.

Knjigo je uredila Tatjana Rojc, literarna kritičarka in avtorica številnih del o slovenskih književnikih v Italiji, med katerimi velja posebej omeniti monografijo o Pahorju Tako sem živel. Za knjigo je prispevala povsem nove prevode in esej o Košutovem pesniškem delu. Uvod z naslovom Jaz, slovenski pesnik v Trstu pa je prispeval pesnik sam.

Komentiranje zaprto.