Tečaji francoščine

Vabilo v poletno šolo francoskega jezika, 3.– 7. julij 2023
Osnovna šola Vojke Šmuc, Izola

Kulturno društvo Peter Martinc učencem osnovne šole tudi letos nudi možnost, da v sproščenem okolju ob različnih vodenih dejavnostih pridobijo osnove francoskega jezika in kulture ali pa nadgradijo že pridobljeno znanje.   

V popoldanskem delu programa imamo delavnice.

Poletna šola bo trajala en teden, od ponedeljka, 3. julija do petka, 7. julija 2023 na Osnovni šoli Vojke Šmuc, Prešernova cesta 4, 6310 Izola.

Učenje jezika bo povezovalo vse dejavnosti. Poleg 20 ur jezikovnega učenja se bomo posvetili glasbi, likovnim dejavnostim in igri. Otroci bodo lahko tudi kosili. Zanje bodo skrbeli pedagogi, učitelji francoščine in umetnostnih vsebin ter izkušeni spremljevalci.

Cena poletne šole za vzgojno, izobraževalno in prostočasno dejavnost je, glede na obliko, ki jo boste izbrali, različna. Ponujamo vam tri možnosti:

 • celodnevna šola s kosilom (9.00 – 15.30) – 150 €
 • dopoldanska šola s kosilom (9.00 – 13.00) – 105 €
 • dopoldanska šola brez kosila (9.00 – 12.00) – 95 €.

Za vse nadaljnje informacije smo na voljo na naslovu info@petermartinc.org ali po telefonu: 041 897 755 (Breda Zužič Žerjal). Prijave bomo zbirali do 19. 6. 2023.

Prosimo vas, da prijavnico pošljete po elektronski pošti na naslov: info@petermartinc.org.

2023 OŠ vabilo in program in prijavnica

Cilji poletne šole 2023 slo

 

* * * *

TEČAJ FRANCOŠČINE V CENTRE INTERNATIONAL D’ANTIBES, FRANCIJA, 23. – 29. APRIL 2023

Odhod: nedelja, 23. 4. 2023,  ob 7.00 s postajališča  Zeleni park (Piranska cesta 1, Koper).

Postajališče Zeleni park, na drugi strani ceste je OLI BURGER, za njim pa veliko parkirišče.

Obv tečajniki 2023

Obv turisti 2023

 

Dovoljenje za izhod za mladoletne dijake in dijakinje: Dovoljenje za izhod Antibes 2023

Zdravstveno zavarovanje v tujini

Odhod v Francijo se bliža, zato bi vas radi opozorili še na zdravstveno zavarovanje v tujini. Zadostuje sicer Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo dobite na ZZZS, a za malo večje kritje nevšečnosti, povezanih z zdravjem, priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Predlagamo CORIS za skupino.
Več o tem: Zdravstveno zavarovanje v tujini

 

* * *

Kulturno društvo Peter Martinc v sodelovanju s Centre international d’Antibes (www.cia-france.com) organizira tečaj francoščine v Franciji za dijake in dijakinje (tudi študente in študentke) od sobote, 23. do nedelje, 29. aprila 2023.

Standardni tečaj (20 šolskih ur po 45 minut, od ponedeljka do petka) poteka v zaključeni skupini, organizirane so ekskurzije in izleti. Nastanitev v rezidenci Castel Arabel (6 noči), polni penzion. Skupina ima spremljevalca (načeloma je to profesor/ica, ki je z njimi od odhoda iz Kopra, ves čas v Antibesu in do povratka v Koper) in avtobus, ki skupino pripelje v Antibes in nazaj, vozi v šolo in nazaj ter na izlete.

Če pa vas tečaj ne zanima, vam ponujamo počitnice v tem prelepem okolju z bivanjem v hotelu v centru mesta in z izleti v bližnje kraje, ki so navdihovali številne umetnike. Vse podrobnosti najdete v priloženem programu. Antibes turisti23(2)

Zaradi velikega zanimanja priporočamo, da se za rezervacijo odločite čim prej.

Prijave na info@petermartinc.org čimprej, oziroma do zapolnitve prostih mest! Dodatne informacije:  Alenka Mikuž, 031 622 501, Breda Zužič Žerjal, 041 897 755.

Slike s prejšnjih tečajev si lahko pogledate na: www.petermartinc.org in fb kdpetermartinc.

Podrobnosti in prijavnica: Antibes tečaj_2023

                                                      Antibes turisti23(2)

* * * * *

Tečaji francoščine se začenjajo!

Začetni tečaj:              ponedeljek, ob 17.15  (začne se v ponedeljek, 10. 10. 2022)
Nadaljevalni tečaj:      torek, ob 17.15 (začne se v torek, 11. 10. 2022)
Konverzacija:             ponedeljek, ob 18.00 (začne se v ponedeljek, 10. 10. 2022)

Začetni in nadaljevalni tečaj bosta v prostorih ZRS, Garibaldijeva 1, Koper, konverzacija pa v našem francoskem kotičku, Čevljarska 22, Koper. Bon courage!

VABILO K VPISU TEČAJEV FRANCOŠČINE 2022/2023

Prijave še sprejemamo!

Naši tečaji francoščine se bodo začeli v drugem tednu oktobra 2022, potekali bodo, razen konverzacije, v učilnici na ZRS, Garibaldijeva 1, Koper. O točnem urniku bomo še obvestili (ponedeljek ali torek).

Delavnice za otroke se začnejo v soboto, 22. oktobra 2022, z jesensko delavnico, kjer bo govor o gozdu. Obvestilo bo na naši spletni strani in poslali ga bomo tudi po mejlu.

*******

Kulturno društvo Peter Martinc, Koper organizira v šolskem letu 2022/2023 delavnice in tečaje francoščine za otroke, srednješolce in odrasle. 

ZA OTROKE

 • Delavnice za otroke – za prvi stik s francoščino, osvežitev in nadaljevanje za učence dosedanjih poletnih šol. Enkrat na mesec po dve šolski uri. Prispevek 8 € za delavnico.
 • Tečaj za osnovnošolce – posebna ponudba za učence šol brez francoščine. Enkrat na teden po dve šolski uri. Dva modula po 20 ur. Cena po dogovoru.

ZA SREDNJEŠOLCE

 • Začetni in nadaljevalni tečaj za dijake v sklopu vsebin po dijakovi prosti izbiri. Za dijake Gimnazije Koper. 40 ur. Vpis na Gimnaziji Koper.

ZA ODRASLE (Cene so lanske in okvirne. Pridružujemo si pravico, da v primeru premajhnega števila prijav ceno spremenimo.)

 • Začetni (A1/1) in nadaljevalni (A1/2, A2) tečaj za odrasle, dijake in študente. Dva modula po 25 ur. Cena 155 €. Dijaki in študenti 120 €.
 • Osvežitveni tečaj za odrasle, ki so se pred časom učili jezika v srednji šoli ali na tečajih. 20 ur. Cena 70 €.
 • Konverzacijski tečaj za odrasle. 40 ur. Cena 140 €.
 • Vikend začetni tečaj za študente in odrasle (ob sobotah). Dva modula po 20 ur. Cena 140 € .
 • Učna pomoč – individualne ure – po dogovoru.
 • Priprava za izpit DELF/DALF (mednarodni certifikat A2) – 20–25 ur – po dogovoru.

Prijavnica za tečaje 2022-23 SLO_FR

S tečaji začnemo oktobra. Izpeljali bomo tečaje, za katere bo dovolj kandidatov (najmanj 8). Tečaje bomo izvajali v živo, če pa bo treba in bo zanimanje, tudi prek zooma.
Tečaji bodo popoldne v prostorih ZRS, Garibaldijeva 1, Koper, delavnice pa ob sobotah v Oddelku za italijaniko Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru, Čevljarska 22.

Prijave sprejemamo do 20. septembra 2022 na elektronski naslov info@petermartinc.org, kamor pišite tudi za dodatne informacije.

Tečaji so namenjeni članom KD Peter Martinc. Zainteresirani se lahko včlanite ob pričetku tečaja. Članarina je 20 EUR za odrasle in 10 EUR za dijake in študente. Članarina velja 12 mesecev.

***********************************************************************************

V ponedeljek, 4. julija 2022, se začenja poletna šola francoskega jezika.

Zbrali sem bomo med 8.30 in 8.50 na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli, Prešernova cesta 4.
Pred glavnim vhodom v šolo (s Prešernove ceste) vas bodo pričakale učiteljice. Prosimo, da prvi dan spremite učence do vrat šole.
Dejavnosti se bo začele ob 9. uri. Učenci, ki so naročili kosilo, ga bodo dobili v šoli.
Učenci naj s seboj prinesejo puščico s škarjami in barvne flomastre.

Na svidenje v ponedeljek!

Delavnice med poletno šolo

Naša poletna šola francoščine bo letos potekala od ponedeljka, 4. julija, do srede, 6. julija 2022 dopoldne na OŠ Vojke Šmuc, Prešernova cesta 4, 6310 Izola.
 
Vsak dan bosta dva dveurna sklopa, zjutraj bolj jezikovna šola, po malici (od 10.40 dalje) pa delavnice.
 
V ponedeljek bo delavnica Jaz in svet – Moi et le monde,
 
v torek  bo imela delavnico Maša Jazbec Partir en livre, ki jo toplo priporočamo
 
Veliki francoski knjižni festival Partir en livre se že sedmo leto predstavlja v Sloveniji! Otroci, majhni in veliki, bodo deležni interaktivne predstave, ki bo knjige spremenila v pravo jezikovno pustolovščino. Dvojezična interaktivna predstava, ki jo je ustvarila Maša Jazbec ob podpori Centra za ustvarjalno otroštvo iz Tinqueuxa (Centre de Créations pour l’Enfance, Tinqueux), se bo ob kopici drugih mest ustavila tudi v Izoli!
Predhodno znanje francoščine ni potrebno!
 
v sredo pa bomo potovali v Pariz in pisali kartice –  Écrire une carte postale,  Voyage à Paris
 
Vabimo osnovnošolce (in tudi srednješolce) v te naše delavnice, lahko pridete na eno, dve ali vse, lahko pridete za en dan (že zjutraj ob 9h) ali za dva ali tri!  Cena delavnice je 8 evrov, za dve pa 15 evrov.
 
Prosimo, da se do nedelje, 3. 7. 2022,  zvečer prijavite na posamezno delavnico (info@petermartinc.org). Pridite, veselo bo!

 

Vabilo v poletno šolo francoskega jezika, 4.– 8. julij 2022, Osnovna šola Vojke Šmuc, Izola

Rok za prijavo je podaljšan do 24. junija 2022!

Kulturno društvo Peter Martinc učencem osnovne šole in dijakom srednje šole tudi letos nudi možnost, da v sproščenem okolju ob različnih vodenih dejavnostih pridobijo osnove francoskega jezika in kulture ali pa nadgradijo že pridobljeno znanje.  V popoldanskem delu programa imamo delavnice.

Poletna šola bo trajala en teden, od ponedeljka, 4. julija do petka, 8. julija 2022 na Osnovni šoli Vojke Šmuc, Prešernova cesta 4, 6310 Izola.

Za osnovnošolce: Učenje jezika bo povezovalo vse dejavnosti. Poleg 20 ur jezikovnega učenja se bomo posvetili glasbi, likovnim dejavnostim in igri. Otroci bodo lahko tudi kosili. Zanje bodo skrbeli pedagogi, učitelji francoščine in umetnostnih vsebin ter izkušeni spremljevalci. Okvirna cena poletne šole za vzgojno, izobraževalno in prostočasno dejavnost je, glede na obliko, ki jo boste izbrali, lahko različna. Ponujamo vam tri možnosti:

 • celodnevno šolo s kosilom (9.00 – 15.30) – 150 €
 • dopoldansko šolo s kosilom (9.00 – 13.00) – 105 €
 • dopoldansko šolo brez kosila (9.00 – 12.00) – 95 €.

Za dijake ponujamo več možnosti:

 • Dopoldanski pouk – 10 ur (10.30–12.00), cena 60 € (minimum 6 prijavljenih)
 • Popoldanski pouk – 10 ur (14.00–15.00), cena 60 € (minimum 6 prijavljenih)
 • Individualne ure (22,50 € /ura)
 • delavnica pisanja in fotografije – 2 šolski uri (25 € – minimum 6 prijavljenih)

Za vse nadaljnje informacije smo na voljo na naslovu info@petermartinc.org ali po telefonu: 041 692 389 (Neva Zajc). Prijave bomo zbirali do 17. 6. 2022.

Prosimo vas, da prijavnico pošljete po elektronski pošti na naslov: info@petermartinc.org.

2022 OŠ vabilo in program in prijavnica

2022 dijaki_vabilo poletna šola in prijavnica

2022 OŠ Scuola estiva programma e modulo iscrizione IT

Koper, 1. junij 2022     Voditeljica šole Neva Zajc

******************************************************++

 

 

Komentiranje zaprto.