Tečaji francoščine

VABILO K VPISU TEČAJEV FRANCOŠČINE 2022/2023

Prijave še sprejemamo!

Naši tečaji francoščine se bodo začeli v drugem tednu oktobra 2022, potekali bodo, razen konverzacije, v učilnici na ZRS, Garibaldijeva 1, Koper. O točnem urniku bomo še obvestili (ponedeljek ali torek).

Delavnice za otroke se začnejo v soboto, 22. oktobra 2022, z jesensko delavnico, kjer bo govor o gozdu. Obvestilo bo na naši spletni strani in poslali ga bomo tudi po mejlu.

*******

Kulturno društvo Peter Martinc, Koper organizira v šolskem letu 2022/2023 delavnice in tečaje francoščine za otroke, srednješolce in odrasle. 

ZA OTROKE

 • Delavnice za otroke – za prvi stik s francoščino, osvežitev in nadaljevanje za učence dosedanjih poletnih šol. Enkrat na mesec po dve šolski uri. Prispevek 8 € za delavnico.
 • Tečaj za osnovnošolce – posebna ponudba za učence šol brez francoščine. Enkrat na teden po dve šolski uri. Dva modula po 20 ur. Cena po dogovoru.

ZA SREDNJEŠOLCE

 • Začetni in nadaljevalni tečaj za dijake v sklopu vsebin po dijakovi prosti izbiri. Za dijake Gimnazije Koper. 40 ur. Vpis na Gimnaziji Koper.

ZA ODRASLE (Cene so lanske in okvirne. Pridružujemo si pravico, da v primeru premajhnega števila prijav ceno spremenimo.)

 • Začetni (A1/1) in nadaljevalni (A1/2, A2) tečaj za odrasle, dijake in študente. Dva modula po 25 ur. Cena 155 €. Dijaki in študenti 120 €.
 • Osvežitveni tečaj za odrasle, ki so se pred časom učili jezika v srednji šoli ali na tečajih. 20 ur. Cena 70 €.
 • Konverzacijski tečaj za odrasle. 40 ur. Cena 140 €.
 • Vikend začetni tečaj za študente in odrasle (ob sobotah). Dva modula po 20 ur. Cena 140 € .
 • Učna pomoč – individualne ure – po dogovoru.
 • Priprava za izpit DELF/DALF (mednarodni certifikat A2) – 20–25 ur – po dogovoru.

Prijavnica za tečaje 2022-23 SLO_FR

S tečaji začnemo oktobra. Izpeljali bomo tečaje, za katere bo dovolj kandidatov (najmanj 8). Tečaje bomo izvajali v živo, če pa bo treba in bo zanimanje, tudi prek zooma.
Tečaji bodo popoldne v prostorih ZRS, Garibaldijeva 1, Koper, delavnice pa ob sobotah v Oddelku za italijaniko Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru, Čevljarska 22.

Prijave sprejemamo do 20. septembra 2022 na elektronski naslov info@petermartinc.org, kamor pišite tudi za dodatne informacije.

Tečaji so namenjeni članom KD Peter Martinc. Zainteresirani se lahko včlanite ob pričetku tečaja. Članarina je 20 EUR za odrasle in 10 EUR za dijake in študente. Članarina velja 12 mesecev.

*************************************************************************************

V ponedeljek, 4. julija 2022, se začenja poletna šola francoskega jezika.

Zbrali sem bomo med 8.30 in 8.50 na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli, Prešernova cesta 4.
Pred glavnim vhodom v šolo (s Prešernove ceste) vas bodo pričakale učiteljice. Prosimo, da prvi dan spremite učence do vrat šole.
Dejavnosti se bo začele ob 9. uri. Učenci, ki so naročili kosilo, ga bodo dobili v šoli.
Učenci naj s seboj prinesejo puščico s škarjami in barvne flomastre.

Na svidenje v ponedeljek!

Delavnice med poletno šolo

Naša poletna šola francoščine bo letos potekala od ponedeljka, 4. julija, do srede, 6. julija 2022 dopoldne na OŠ Vojke Šmuc, Prešernova cesta 4, 6310 Izola.
 
Vsak dan bosta dva dveurna sklopa, zjutraj bolj jezikovna šola, po malici (od 10.40 dalje) pa delavnice.
 
V ponedeljek bo delavnica Jaz in svet – Moi et le monde,
 
v torek  bo imela delavnico Maša Jazbec Partir en livre, ki jo toplo priporočamo
 
Veliki francoski knjižni festival Partir en livre se že sedmo leto predstavlja v Sloveniji! Otroci, majhni in veliki, bodo deležni interaktivne predstave, ki bo knjige spremenila v pravo jezikovno pustolovščino. Dvojezična interaktivna predstava, ki jo je ustvarila Maša Jazbec ob podpori Centra za ustvarjalno otroštvo iz Tinqueuxa (Centre de Créations pour l’Enfance, Tinqueux), se bo ob kopici drugih mest ustavila tudi v Izoli!
Predhodno znanje francoščine ni potrebno!
 
v sredo pa bomo potovali v Pariz in pisali kartice –  Écrire une carte postale,  Voyage à Paris
 
Vabimo osnovnošolce (in tudi srednješolce) v te naše delavnice, lahko pridete na eno, dve ali vse, lahko pridete za en dan (že zjutraj ob 9h) ali za dva ali tri!  Cena delavnice je 8 evrov, za dve pa 15 evrov.
 
Prosimo, da se do nedelje, 3. 7. 2022,  zvečer prijavite na posamezno delavnico (info@petermartinc.org). Pridite, veselo bo!

 

Vabilo v poletno šolo francoskega jezika, 4.– 8. julij 2022, Osnovna šola Vojke Šmuc, Izola

Rok za prijavo je podaljšan do 24. junija 2022!

Kulturno društvo Peter Martinc učencem osnovne šole in dijakom srednje šole tudi letos nudi možnost, da v sproščenem okolju ob različnih vodenih dejavnostih pridobijo osnove francoskega jezika in kulture ali pa nadgradijo že pridobljeno znanje.  V popoldanskem delu programa imamo delavnice.

Poletna šola bo trajala en teden, od ponedeljka, 4. julija do petka, 8. julija 2022 na Osnovni šoli Vojke Šmuc, Prešernova cesta 4, 6310 Izola.

Za osnovnošolce: Učenje jezika bo povezovalo vse dejavnosti. Poleg 20 ur jezikovnega učenja se bomo posvetili glasbi, likovnim dejavnostim in igri. Otroci bodo lahko tudi kosili. Zanje bodo skrbeli pedagogi, učitelji francoščine in umetnostnih vsebin ter izkušeni spremljevalci. Okvirna cena poletne šole za vzgojno, izobraževalno in prostočasno dejavnost je, glede na obliko, ki jo boste izbrali, lahko različna. Ponujamo vam tri možnosti:

 • celodnevno šolo s kosilom (9.00 – 15.30) – 150 €
 • dopoldansko šolo s kosilom (9.00 – 13.00) – 105 €
 • dopoldansko šolo brez kosila (9.00 – 12.00) – 95 €.

Za dijake ponujamo več možnosti:

 • Dopoldanski pouk – 10 ur (10.30–12.00), cena 60 € (minimum 6 prijavljenih)
 • Popoldanski pouk – 10 ur (14.00–15.00), cena 60 € (minimum 6 prijavljenih)
 • Individualne ure (22,50 € /ura)
 • delavnica pisanja in fotografije – 2 šolski uri (25 € – minimum 6 prijavljenih)

Za vse nadaljnje informacije smo na voljo na naslovu info@petermartinc.org ali po telefonu: 041 692 389 (Neva Zajc). Prijave bomo zbirali do 17. 6. 2022.

Prosimo vas, da prijavnico pošljete po elektronski pošti na naslov: info@petermartinc.org.

2022 OŠ vabilo in program in prijavnica

2022 dijaki_vabilo poletna šola in prijavnica

2022 OŠ Scuola estiva programma e modulo iscrizione IT

Koper, 1. junij 2022     Voditeljica šole Neva Zajc

******************************************************++

TEČAJ FRANCOŠČINE V ANTIBESU – PRVOMAJSKE POČITNICE 24.–30. april 2022

OBVESTILO O ODHODU IN PROGRAM ZA TEČAJNIKE
INFORMAZIONI SULLA PARTENZA E IL PROGRAMMA PER GLI ALUNNI
Obvestilo in program_tečajniki 2022_SLO in ITA

Obvestilo za odhod in program izletov_ turisti 2022_SLO

Šola / scuola: CIA Antibes, https://www.cia-france.com/; https://www.cia-france.it/

Rezidenca / alloggio: Castel Arabel, https://www.sprachreise.com/fileadmin/Schulen/CIDA/Antibes_Essential/cia-fiche-hebergement-castel-arabel.pdf

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI / ASSICURAZIONE ANNULLAMENTO VIAGGIO

Če želite, se lahko odločite za zavarovanje rizika odpovedi, ki ga morate urediti sami (prek interneta ali osebno) Ponuja ga vrsta zavarovalnic, med drugim Zavarovalnica Triglav,  Zavarovalnica Sava, Generali, Coris. Časa je dovolj in dobili ste že račun, ki je potreben za to. / Se volete potete decidere anche per l’assicurazione annullamento viaggio, che però dovete fare voi stessi (anche online). Questa assicurazione è offerta da molte compagnie assicurative, fra altre Triglav, Sava, Generali, Coris. Par farlo è ancora tempo e avete già ricevuto la fattura che e necessaria per questo tipo di assicurazione.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI / ASSICURAZIONE SANITARIA CON ASSISTENZA ALL’ESTERO

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je za skupine cenejšte. Obvestilo s podrobnimi podatki in ponudbo pošljemo v kratkem. / L’assicurazione sanitaria con assistenza all’estero è più favorevole per gruppi. Le informazioni dettagliate e l’offerta vi saranno presentate in breve.

——————————

Kulturno društvo Peter Martinc skupaj s Centre international d’Antibes organizira tečaj francoščine za dijake in dijakinje iz Slovenije med prvomajskimi počitnicami (od nedelje, 24. do sobote, 30. aprila 2022).

Nastanitev v rezidenci Castel Arabel (6 noči), polni penzion, standardni tečaj (20 ur po 45 minut, od ponedeljka do petka) v zaključeni skupini, organizirane so ekskurzije in izleti.

Skupina ima spremljevalca in avtobus, ki skupino pripelje v Antibes in nazaj, vozi v šolo in nazaj in na izlete.

Prijave in informacije do 15. marca 2022. Kulturno društvo Peter Martinc, info@petermartinc.org, tel. 041 692 389 – Neva Zajc.

Razpis in prijavnica: ANTIBES_SLOVENIE_tečaj_2022_ SLO.doc

Če pa vas tečaj ne zanima, se vam ponuja enotedensko bivanje v Franciji z možnostjo individualnega odkrivanja tega koščka južne francoske obale in njenih znamenitosti, ki so jih tu zapustili številni umetniki.

Razpis in prijavnica: ANTIBES_turisti_razpis in prijavnica _ 2022

Rok za prijavo je 5. marec 2022.

************************************************************

Obvestilo:

konverzacijski tečaj do nadaljnega odpade!

17. 11. 20121

************************************************************

Obvestilo:

delavnica je prestavljena na december!

******************************************************

Novembrska delavnica – kuhamo po francosko!

Vabimo na delavnico za otroke druge in tretje triade, na kateri bo dišalo po pecivu. Učili se bomo o kuhinjskih pripomočkih in sestavinah za kuhanje in peko ter spekli tarte aux pommes (jabolčno pito). Bienvenue à table!

Delavnica bo na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli (vhod z Ulice Oktobrske revolucije poleg Zdravstvenega doma) v soboto, 6. novembra 2021 ob 10. uri.

Prosimo, da potrdite udeležbo do srede,  3. novembra 2021  na info@petermartinc.org.

Delavnico bosta vodili Maša Avsenak in Neva Zajc. Delavnico bomo izvedli ob upoštevanju vseh zahtev NIJZ (v učilnici so obvezne maske, spremljevalci otrok morajo izpoljnevati pogoj PCT). Prispevek za delavnico je 8 evrov.

Naslednja delavnica bo v soboto, 4. decembra 2021.

*************************************************************

Obvestilo:

nadaljevalni tečaj v sredo, 27. 10. 2021, odpade!

*************************************

Ça reprend ! Tečaji se začenjajo!

Nadaljevalni tečaj:      sreda, 18.00 – 19.30 (začne se v sredo, 20. 10. 2021)

Konverzacija:             ponedeljek, 18.00 – 19.30 (začne se 8. 11. 2021)

POZOR  – majhna sprememba ure!

Tečaji bodo kot običajno v prostorih ZRS, Garibaldijeva 1, Koper.

Bon courage!

*********************************

INFORMATIVNO SREČANJE

Pozdravljeni,

pred začetkom naših tečajev vas vabimo na informativno srečanje, ki bo

v ponedeljek, 11. oktobra 2021, ob 17. uri

v našem kotičku (Čitalnica Fulvia Tomizze, Čevljarska 22, Koper).

Dogovorili se bomo o vseh podrobnostih in urniku tečajev.

***********

VABILO K VPISU TEČAJEV FRANCOŠČINE 2021/2022

Kulturno društvo Peter Martinc, Koper organizira v šolskem letu 2021/2022 delavnice in tečaje francoščine za otroke, srednješolce in odrasle.

Tečaji bodo popoldne predvidoma v prostorih ZRS, Garibaldijeva 1, Koper, delavnice pa ob sobotah v Oddelku za italijaniko Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru, Čevljarska 22. Tečaje bomo izvajali v živo, če pa bo treba in bo zanimanje, tudi prek zooma. Cena velja za skupino 8 tečajnikov, če jih je manj, se zviša.

Prijave sprejemamo do 25. septembra 2021 na elektronski naslov info@petermartinc.org, kamor pišite tudi za dodatne informacije. V prijavi navedite svoje ime, tečaj, za katerega se prijavljate, naslov e-pošte in telefonsko številko.

 S tečaji začnemo prvi teden oktobra. Izpeljali bomo tečaje, za katere bo dovolj kandidatov (najmanj 8). Tečaji so namenjeni članom KD Peter Martinc. Zainteresirani se lahko včlanite ob pričetku tečaja. Članarina je 15 EUR za odrasle in 7 EUR za dijake in študente. Članarina velja 12 mesecev. Več na www.petermartinc.org ali fb kdpetermartinc.

 ZA OTROKE

 • 1.      Delavnice za otroke – za prvi stik s francoščino, osvežitev in nadaljevanje za učence dosedanjih poletnih šol. Enkrat na mesec po dve šolski uri. Prispevek 7 € za material za delavnico.
 • 2.      Tečaj za osnovnošolce – posebna ponudba za učence šol brez francoščine. Enkrat na teden po dve šolski uri. Dva modula po 20 ur. Cena 50 € – glede na število prijavljenih (najmanj 5)

ZA SREDNJEŠOLCE

Začetni in nadaljevalni tečaj za dijake v sklopu vsebin po dijakovi prosti izbiri. Za dijake Gimnazije Koper. 40 ur. Vpis na Gimnaziji Koper.

ZA ODRASLE

 1.      Začetni (A1/1) in nadaljevalni (A1/2, A2) tečaj za odrasle, dijake in študente. Dva modula po 25 ur. Cena 155 € (80 + 75 €).  Dijaki in študenti 120 € (2 x 60).
 2.       Osvežitveni tečaj za odrasle, ki so se pred časom učili jezika v srednji šoli   ali na tečajih. 20 ur. Cena 70 €.
 3.       Konverzacijski tečaj za odrasle. 40 ur. Cena 140€.
 4.       Vikend začetni tečaj za študente in odrasle (ob sobotah). Dva modula po 20 ur. Cena 120 € (2×60 €).
 5.      Učna pomoč – individualne ure –  po dogovoru.
 6.       Priprava za izpit DELF/DALF (mednarodni certifikat A2) – 20–25 ur – po dogovoru.

Prijavnica za tečaje 2021-22 SLO_FR

pristopna-izjava-SLO-FR

Prijave sprejemamo do 25. septembra 2021 na elektronski naslov info@petermartinc.org.

*************************************************************************

Poletna šola francoskega jezika 5. – 9. julij 2021

Osnovna šola Dante Alighieri, Izola

Kulturno društvo Peter Martinc učencem osnovne šole tudi letos nudi možnost, da v sproščenem okolju ob različnih vodenih dejavnostih pridobijo osnove francoskega jezika in kulture ali pa nadgradijo že pridobljeno znanje.   V popoldanskem delu programa imamo delavnice, enkrat tudi kuharsko.

Poletna šola bo trajala en teden, od ponedeljka, 5. julija do petka, 9. julija 2021 na Osnovni šoli Dante Alighieri v Izoli.

Učenje jezika bo povezovalo vse dejavnosti. Poleg 20 ur jezikovnega učenja se bomo posvetili glasbi, likovnim dejavnostim in igri. Otroci bodo lahko tudi kosili. Zanje bodo skrbeli pedagogi, učitelji francoščine in umetnostnih vsebin ter izkušeni spremljevalci.

Okvirna cena poletne šole za vzgojno, izobraževalno in prostočasno dejavnost je, glede na obliko, ki jo boste izbrali, lahko različna. Ponujamo vam tri možnosti:

 • celodnevno šolo s kosilom (9.00 – 15.30) – 145 €
 • dopoldansko šolo s kosilom (9.00 – 13.00) – 100 €
 • dopoldansko šolo brez kosila (9.00 – 12.00) – 90 €.

Cene so lanske in okvirne, zaradi ukrepov po epidemiji bodo lahko nekoliko spremenjene.

Za vse nadaljnje informacije smo na voljo na naslovu info@petermartinc.org ali po telefonu: 041 692 389 (Neva Zajc). Prijave bomo zbirali do 15. 6. 2021.

 

Komentiranje zaprto.