David Cassan – orgelski koncert

V nedeljo, 28. 11. 2021,  ob 19. uri bo v koprski stolnici orgelski koncert francoskega organista Davida Cassana v sklopu Inavguracijskega festivala orgel koprske stolnice.

Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer je ogled možen le z brezplačno vstopnico. Rezervacija brezplačnih vstopnic je možna preko spletne strani orglekoper.si in s SMS sporočilom na tel. št.: +386 71 300 488 z navedbo imena in priimka ter želenega števila vstopnic, zaželena pa je tudi navedba vašega e-poštnega naslova.

David Cassan, rojen leta 1989, je mednarodno priznan organist in eden izmed vodilnih mladih francoskih organistov. Izobraževal se je na Conservatoire de Caen in Conservatoires Nationaux Supérieurs de Musique v Parizu in Lyonu. Kariero razvija kot solist v družbi prestižnih zasedb (Orchester Philharmonique de ParisOrchester National de LyonCapitole de ToulouseChoir and Symphony Orchestra of Paris) po vsej Franciji in v tujini (Nemčija, Anglija, Rusija, Kitajska, Izrael, Latvija, Estonija, Španija, Islandija, Urugvaj, Nizozemska, Irska, Portugalska, Češka, Luksemburg, Belgija, Italija, Švica).

David Cassan izvaja obsežen repertoar, v katerem prednjačijo dela J.S. Bacha in francoskih skladateljev 19. in 20. stoletja. Kot briljanten in ustvarjalen improvizator pogosto spremlja neme filme na klavirju ali orglah.

David Cassan je prejel več mednarodnih prvih nagrad, med drugim v Chartresu (Francija), St Albansu (Anglija), Haarlemu (Nizozemska), pa tudi Grand Prix Jean-Louis Florentz Académie des Beaux-Arts (Francija). Te nagrade ga uvrščajo med najuglednejše organiste svoje generacije.

Kot priznan pedagog redno vodi mojstrske tečaje po vsem svetu (Sankt Peterburg, Peking, Bern, Milano, Lausanne, Pariz …) in poučuje orgelsko igro na konservatoriju v Nancyju ter improvizacijo na konservatoriju Saint Maur-des-Fossés. Pogosto je vabljen v žirije državnih in mednarodnih tekmovanj. Trenutno je glavni organist v evangeličanski cerkvi Oratoire du Louvre v Parizu.

Komentiranje zaprto.