Rim – Razstava VAN GOGH in Vatikan 23. – 26. februar 2023

POMEMBNO OBVESTILO: Potovanje v Rim je odpovedano. Hvala za razumevanje.

V sodelovanju s Street tour Portorož smo pripravili potovanje v Rim z obiskom razstave VAN GOGH, ki ponuja na ogled 50 del tega umetnika iz nizozemskega muzeja Kröller-Müller, ki hrani najbogatejšo zbirko Vincenta van Gogha na svetu.Razstava je v palači Bonaparte na Beneškem trgu v samem središču mesta. Seveda pa se bomo tudi sprehodili po “večnem” mestu in si od zunaj ogledali kulturno zgodovinske spomenike ter vstopili v baziliko Sv. Petra v Vatikanu. Na poti nazaj si bomo ogledali še prekrasno etruščansko mesto Orvieto. (Slika: Vincent van Gogh, Avtoportret, 1887. Olje na kartonu, 32,8×24 cm. © Kröller-Müller Museum, Otterlo, Nizozemska). Prijave  na info@petermartinc.org do 10. decembra 2022!Program

1.-2.DAN: Odhod avtobusa iz Lucije ob 23.45 (vstop tudi v Izoli in Kopru) in vožnja do Rima, kamor prispemo v opoldanskem času. Sledi (ob 13h) voden ogled razstave VAN GOGH in potem peš po mestu do vodnjaka Trevi ter Španskih stopnic. Proti večeru vožnja do hotela izven mesta, namestitev, večerja in nočitev.

3.DAN: Po zajtrku bomo nadaljevali s peš ogledom kulturno zgodovinskih znamenitosti mesta (cerkev Marije Snežne, Sv. Peter v verigah, Kolosej, Forum, Trajanove tržnice, Beneški trg, Panteon z mogočno kupolo, trg Navona, ki ga krasijo trije vodnjaki)  vse tja do bazilike Sv. Petra v Vatikanu. Zvečer povratek v hotel, večerja in nočitev.

4.DAN: Po zajtrku odhod proti Sloveniji; na poti še postanek v Orvietu. Povratek domov v poznih večernih urah.

CENA PO OSEBI:

Min 40 oseb Min 35 oseb Min 30 oseb
239 € 259 € 289 €

 

VKLJUČENO V CENI:  prevoz s turističnim avtobusom na relaciji kot v programu, cestnine, takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*** izven mesta na bazi 2 polpenzionov (večerja in zajtrk), vstopnina na razstavo VAN GOGH (17,50 €) ter voden ogled razstave v italijanskem jeziku, zunanji ogledi po programu, organizacija izleta, slovenski vodnik.

DOPLAČILO OB PRIJAVI PO OSEBI:  enoposteljna soba – 40,00 €

OBVEZNA DOPLAČILA NA KRAJU SAMEM:

  • enosmerna vozovnica za metro po Rimu: 1,50 €
  • enosmerna vozovnica za vzpenjačo v Orvietu: 1,30 €

Cene vozovnic veljajo za leto 2022; če pride do sprememb, vas bomo obvestili!

Pridržujemo si pravico do spremembe programa oziroma zaporedja ogledov, zaradi boljše izvedbe ali nepredvidenih okoliščin na samem potovanju!

Prijave sprejemamo na info@petermartinc.org do 10. decembra 2022!

Plačila na TRR Street tour Portorož po prejemu njihovega predračuna in sicer:   1. obrok do 20. decembra 2022,  2. obrok do 20. januarja 2023!

Cena potovanja velja za člane Kulturnega društvo Peter Martinc.  Nečlani in tisti, ki niso poravnali članarine, doplačajo 10 € (v našem kotičku na Čevljarski 22 ali na busu)!

In še namig za tiste, ki bi radi sami odkrivali Rim in videli morda še kaj: istočano bo v znamenitem muzeju MAXXI, avtorice Zahe Hadid, velika razstava Boba Dylana. Na ogled bo več kot 100 njegovih del, tako slik kot skulptur.

Komentiranje zaprto.