ŠTIRINAJSTI JULIJ – QUATORZE JUILLET

slika _Rihard  ZadravecKoncert v čast 14. julija, francoskega državnega praznika, bo

v petek, 12. julija 2013, ob 20.30

v atriju Pretorske palače v Kopru.

Nastopil bo harmonikar Rihard Zadravec – Riki s skladbami, ki jih je aranžiral za harmoniko solo. Program.

Rihard Zadravec je slovenski harmonikar, ki se je že v času šolanja redno udeleževal državnih in mednarodnih tekmovanj. Študiral je v Gradcu, svojo prvo zgoščenko z naslovom Na oder pa je posnel še pred zaključkom šolanja, leta 2000. Na svojem prvencu je hotel predstaviti harmoniko drugače in moderneje. Leta 2003 je končal magisterij iz harmonike (klasika – jazz) in pedagogike v Gradcu na Universität für Musik und darstellende Kunst. Ob zaključku študija v tujini je organiziral koncert v Ljutomeru, ki ga je s Triom Apropos posnel v živo, na njem pa je kot gost solist nastopil slovenski jazz kitarist Primož Grašič.

Sodeloval je z orkestri Big Band RTV SLO, Simfoniki RTV SLO, The FoolCool Jazz Orchestra, Orkestrom Društva slovenskih skladateljev in orkestrom SNG opera in balet Ljubljana. Nastopa v duetu Riki&Mazi in je ustanovitelj zasedbe Riki&Boogie Band ali krajše RIKI BB.Na GŠ Rakovnik (Ljubljana) je zaposlen kot učitelj harmonike.

Skladbe je glasbenik Rihard Zadravec – Riki izbral in aranžiral za harmoniko solo. Zapisane teme je postavil v novo formo, gibanje in harmonsko zasnovo, na katero potem tudi improvizira.

Komentiranje zaprto.