<!–:sl–>Stéphane Hessel na obisku v Sloveniji<!–:–>

Konec tedna prihaja v Slovenijo Stéphane Hessel, avtor knjižice Dvignite se, ki je izšla pri založbi Sanje.

Stéphane Hessel, 93-letni razumnik nemško-francoskega rodu, neomajni borec za spoštovanje človekovega dostojanstva, starosta francoske in svetovne diplomacije, soavtor Splošne deklaracije OZN o človekovih pravicah, aktivni udeleženec francoskega odpora, član Russelovega razsodišča za Palestino, je modrec, ki je s svojo vrednotno opredelitvijo do dilem sodobnega sveta s svojo knjižico odmevno nagovoril številne, predvsem mlade ljudi, ki iščejo odgovore in oprijemališča za prihodnost. Pred časom je postal častni meščan Bruslja, predlagan pa je tudi za Nobelovo nagrado za Met ongeveer 400 online casino games voor op de smartphone kent online gokken bij jackpotcity mobiel geen gelijke. mir. Stéphane Hessel je bil tudi med ustanovitelji Mednarodnega etičnega kolegija, ki ima svoje začetke v Blejski mreži, katere pobudnik je bil Milan Kučan še kot predsednik Slovenije, ko se je tudi začelo tesno, zdaj že desetletno sodelovanje med njima.

Knjižica je v jeseni izšla v Franciji in bila prodana v več kot treh milijonih izvodov. Tudi v Sloveniji je že na drugem mestu prodanih izvodov, dobite pa jo lahko v Domu knjige v Kopru za samo 2,99 EUR.

Gospoda Hessla poznam osebno, saj sem imela lani priložnost, da ga obiščem v Franciji in posnamem z njim pogovor. Izkušnja je bila čudovita, zato vam srečanje z njim toplo priporočam.

Spoznali ga boste lahko 11. septembra 2011 ob 18.00 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Komentiranje zaprto.