Razstava “VAN GOGH. IL SOGNO”/ Van Gogh. Sanje v Vilešu/Villesse; sobota, 30. 10. 2021

Tik pred zaprtjem multimedijske razstave Van Gogh. Sanje v Emotion Hallu v nakupovalnem središču Tiare v Vilešu/Villesse, organiziramo ogled

v soboto, 30. 10. 2021, z odhodom avtobusa iz Kopra ob 8.45 (glej spodaj). Nekaj mest je še na razpolago.

Odhodi avtobusa v soboto, 30. 10. 2021:

ob 8:20 – AP San Simon Izola

ob 8:22 – AP Izola

ob 8: 35 – AP ex-trafika Mojca

ob 8:40 – AP Prisoje

ob 8:45 – AP ex-Soča Koper

Razstava sledi novemu načinu multimedijske predstavitve, ko se gledalec povsem potopi v projicirane podobe Vincenta Van Gogha. Poznamo ga kot enega največjih slikarjev vseh časov (1853 – 1890). Pripoved o njegovem življenju in delu je oblikovana z animacijo sedemdesetih slik, besedilo pa je avtor povzel iz pisem, ki jih je slikar pisal bratu Theu. Podobe projicira na stene, strop in tla več deset projektorjev, obiskovalec pa se v resnici potopi v čudežne podobe, ki se zlivajo v prostor. Razstavni prostor je razdeljen na tri dele: ob vstopu v Van Goghove sanje je pred obiskovalcem hodnik z virtualno preprogo van Goghovih sončnic. Na stenah vidimo šest znamenitih del od vaze s sončnicami in avtoportreta do slikarjeve sobe v Arlesu. Tu je še umetnikov hologram. Pred vstopom v veliko dvorano, kjer se gledalec res lahko potopi v umetnikove podobe, je še didaktični prostor. Multimedijska projekcija s podobami v visoki ločljivosti se preliva po celotnem prostoru, zgodba pa v kronološkem redu teče na stenah in je razdeljena na 14 poglavij.  Začenja se v Holandiji, nadaljuje v Parizu in Arlesu, na jugu Francije, in se izteče s sanjami  zvezdnate noči.

Predvidena cena je 6 EUR  plus 12 EUR za avtobus (pri min. 30 potnikih).

Obvezno je izpolnjevati pogoj PCT. Potrdilo (zeleno potrdilo COVID-19 – Green Pass) mora biti izdano v angleškem ali italijanskem jeziku in velja skupaj z veljavnim osebnim dokumentom!

Na avtobusu in v vseh notranjih prostorih je treba nositi masko.

Če vas zanima, sporočite Alenki Mikuž na 031 622 501.

Po ogledu razstave bosta dve uri časa za nakupe, kavo, pijačo in podobno.

Komentiranje zaprto.