PREDAVANJE: Dr. Metka Zupančič, Sodobne frankofonske pisateljice

Vabimo vas na predavanje prof. dr. Metke Zupančič, Koprčanke, ki poučuje francoščino na Oddelku za moderne in klasične jezike na University of Alabama,Tuscaloosa, ZDA, ki bo

 v sredo, 22. maja 2013 ob 16. uri v predavalnici Burja 2

na Fakulteti za humanistične študije Univerze na   Primorskem, Titov trg 4, Koper

 Dr. Metka Zupančič bo govorila o sodobnih frankofonskih pisateljicah, s poudarkom na knjigi, ki jo je ravnokar izdala – Les écrivaines contemporaines et les mythes – Remembrement au féminin, Editions Karthala, 2013 ).

Predavanje bo v slovenščini.

Slike s predavanja.

Metka Zupančič je študirala na Univerzi v Ljubljani, magistrirala v Franciji in doktorirala v Zagrebu. Je redna profesorica na Univerzi Alabama in habilitirana profesorica na univerzi v Poitiersu v Franciji. Je vitez francoskega reda akademskih palm.

Njeno področje je literatura, ki jo preučuje skozi mitokritiko, ki razume mit, imaginarno, kot najglobljo paradigmo človekove misli. Pri tem raziskovanju se osredotoča na žensko literaturo, v kateri vidi neizmeren potencial analize in drugačno vizijo sveta.

Preberite tudi članek, ki ga je objavila v reviji Azijske študije Filozofske fakultete v Ljubljani: Ethics of Wisdom and Compassion in the Novels by Chitra Banerjee Divakaruni

Komentiranje zaprto.