PAUL VALERY

Valery knjiga (1)Z veseljem obveščamo, da bo v kratkem izšla knjiga Paul Valéry, njegov koprsko-tržaški rod in odnos do evropskega duha v času med svetovnima vojnama, našega člana, Salvatorja Žitka.
Dr. Salvatorju Žitku “obrt” zgodovinarja še kako leži, odlikuje pa ga tudi intelektualna radovednost, ki ga je tokrat privedla do tega, da nam ponudi svojevrstni prikaz Paula Valéryja – francoskega pesnika, esejista in misleca […]. Ob branju […] spoznamo Valéryjeve prednike […], pa tudi Valéryjevo navezavo na Koper in slovensko obalo, od koder izvira del njegove družine (izr. prof. Gorazd Bajc).
Osrednja tema knjige je pravzaprav pesnik kot javni intelektualec, od katerega družba pričakuje opredeljevanje do ključnih družbenih in političnih vprašanj časa (doc. dr. Aleš Maver).
Založnika knjige sta Inštitut IRRIS za raziskave, razvoj in strategije družbe, kulture in okolja in Zgodovinsko društvo za južno Primorsko, Koper, sozaložniki pa Kulturno društvo “Peter Martinc”, Libris d.o.o., Koper, Znanstveno raziskovalno središče Koper, sponzorja Obalne lekarne in Luka Koper. Publikacija je v elektronski obliki prosto dostopna na: www.zdjp.si/majora.

Komentiranje zaprto.