Molière, Il borghese gentiluomo/Žlahtni meščan

Ob štiristoletnici rojstva velikega dramatika vabimo na gledališko predstavo Molière, Il borghese gentiluomo/Žlahtni meščan v nedeljo, 12. junija 2022, ob 21.00, Vrt Skupnosti Italijanov Koper, Ulica Osvobodilne fronte 10, Koper (v italijanščini).
Predstavo, ki jo je naše društvo v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio uspelo pripeljati v Koper, je za to priložnost postavila na oder gledališka skupina Piccolo teatro iz Sacileja, ki smo jo že imeli priliko videti pri nas z Goldonijevo Le baruffe chiozzotte.

Uprizarjati Molièra po štiristo letih od njegovega rojstva ima poseben čar in pomeni svojevrstno srečanje z genialnostjo in kulturo, predvsem pa z načinom zabave in posmehovanja oblasti, ki ne pripada našemu času in se zdi oddaljen, včasih domala nerazumljiv. Žlahtni meščan nagovarja široko publiko in tam vsakdo lahko najde način, kako se ponorčevati iz tistih, ki se tudi danes oklepajo idej zunanjega videza in delitve človeških bitij po družbenih razredih.

Hkrati vas vabimo, da se v ponedeljek, 20. junija 2022, ob 18.30 (Ulica OF 10, Koper) udeležite javnega pogovora v organizaciji PPF in Skupnosti Italijanov o Molièru, komediografu za vse čase, ki ga bo vodila Neva Zajc, popestrila pa gledališka skupina Les Théâtreux Filozofske fakultete iz Ljubljane z odlomkom iz komedije Namišljeni bolnik. (https://www.primorskifestival.si/sl/dogodki/moliere-komediograf-za-vse-case)

Komentiranje zaprto.