Literarni večer

A1_CasaLiterarni na večer, posvečen profesorju Petru Martincu ob 35-letnici njegove smrti v sredo, 11. decembra 2013 ob 18.00 v beneški hiši »Casa Veneziana«, Ribiški trg 9, Koper.

Z literarnim večerom bomo proslavili tudi 15-letnico društva. Dr. Lucija Čok bo predstavila svoj esej »Srečko in Peter« o prijateljstvu med Srečkom Kosovelom in Petrom Martincem, potem pa bomo skupaj z nekaterimi njegovimi nekdanjimi dijaki spregovorili o Martinčevi dediščini. Večer bo z Debussyjevo glasbo obogatila flavtistka Alenka Zupan.

Lucija Čok: Srečko in Peter

Krajše delo Srečko in Peter, Esej o prijateljstvu med Petrom Martincem in Srečkom Kosovelom predstavlja ob korespondenci med obema prijateljema način razmišljanja, plemenitenja intelektualnega duha in ideološkega iskanja mladih v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Esej je le drobec k obsežnemu preučevanju Srečka Kosovela, s posebnim poudarkom na razlikah in zbližanjih, ki so se pokazala med obema ustvarjalcema, med velikim pesnikom in izjemnim pedagogom in frankofilom. S tem delom se avtorica pokloni svojemu vzorniku, profesorju francoščine Petru Martincu, društvo, ki nosi njegovo ime pa obeležuje 15-letnico obstoja in kulturnega delovanja.

Pri organizaciji večera sodelujejo Mestna občina Koper, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Casa Veneziana.Grbi za PM-1

Komentiranje zaprto.