KOT JAZ, posvečeno Edith Piaf

Kulturno društvo Peter Martinc Koper vas prijazno vabi na koncertno monodramo

KOT JAZ, posvečeno Edith Piaf,
z Laro Jankovič,
ki bo v petek, 17. novembra 2023, ob 19.30
v protokolarni dvorani sv. Frančiška,
Martinčev trg, Koper.

Dinamična zgodba po biografiji Édith Piaf Simone Berteaut s segmenti iz burnega in zanimivega življenja Edith Piaf, odigrana med pesmimi, gledalca nagovarja na čustveni ravni.
Tekst: Simone Berteaut/Simona Semenič; prepesnitev: Tomaž Letnar, Janez Menart; režija: Zijah Sokolović; igra in poje: Lara Jankovič; harmonika: Gašper Primožič. Vstop prost.
Pokrovitelj je Mestna občina Koper.

KOT JAZ, POSVEČENO EDITH PIAF z Laro Jankovič in Gašperjem Primožičem (harmonika).

Režija: Zijah A. Sokolović, asistentka režije: Simona Semenič, dramaturgija: Amelia Kraigher, prepesnitev: Tomaž Letnar, Janez Menart.

Po biografiji Édith Piaf Simone Berteaut in z mislijo na igralko in šansonjerko Laro Jankovič je nastala predloga za predstavo Kot jaz. Celovečerna monodrama se sprehodi skoz izbrane postaje burnega življenja te velike dive francoskega šansona. Za kar najbolj razgiban prikaz njenih nena(va)dnih vzponov in padcev v različnih ustvarjalnih obdobjih pa dramaturgija predstave sledi preverjeni logiki bliskovitih preobratov. Dinamična zgodba je pripoved, ki gledalca največkrat nagovori na čustveni ravni. Monodrama z vloženimi songi in glasbeno spremljavo v živo se vpisuje v žanr t. i. glasbenega gledališča, ki je na naših odrih zelo redko zastopan, saj predstavlja enega najtežjih igralskih in pevskih izzivov /…/

Šansone je posebej za to predstavo iz francoščine prepesnil Tomaž Letnar, njihovo glasbeno priredbo in aranžmaje pa podpisuje harmonikar Marko Brdnik. Rdeča nit predstave je ljubezen v vseh mogočih stanjih in takšni so tudi izbrani songi (večinoma manj popularni, zato ponujajo tudi več možnosti za nove avtorske reinterpretacije, nekateri so celo prvič izvedeni v slovenščini). Skozi igro, petje, močno prezenco in nezgrešljiv temperament interpretke Lare Jankovič se je ob pomoči režiserja, enega največjih mojstrov monodramskih nastopov Zijaha A. Sokolovića, na novo izpisala zgodba, ki je v celoti zavezana francoskemu espriju, ljubezenskim napevom in ‘igri srca’.
(Amelia Kraigher)

Komentiranje zaprto.