Koncert v čast francoskega državnega praznika

Zala_Kravos-(5)

Poslušajte pogovor s pianistko Zalo Kravos v oddaji Poletni utrip kulture, Radio Koper – RTV Slovenija, v torek, 19. julija 2016.

Koncert v čast 14. julija, francoskega državnega praznika, bo v soboto, 9. julija 2016 ob 20. uri v Pokrajinskem muzeju v Kopru. Nastopila bo mlada pianistka Zala Kravos s skladbami slovenskih in francoskih skladateljev.

Vstopnina v muzej: 2,5 €.

Zala Kravos je rojena v Postojni julija 2002. Glasbo je začela odkrivati s tremi leti v delavnicah za otroke v Bruslju, klavir pa se je začela učiti pri petih. Pri šestih je vpisala klavir na Konservatoriju mesta Luxembourga, kjer je letos zaključila srednjo stopnjo z najvišjo možno oceno. Leta 2012 je bila kot ena od samo treh mladoletnic sprejeta v prestižno Glasbeno kapelo kraljice Elizabete v Bruslju, kjer zanjo skrbi svetovno znana mojstrica črnih tipk Maria João Pires.

Med uspehi na tekmovanjih velja omeniti zlati medalji s soglasno odločitvijo in pohvalo komisije na Luksemburškem tekmovanju mladih solistov 2009 in 2011, pa tudi uspehe na več mednarodnih tekmovanjih, kot je Glasbeno tekmovanje Francije leta 2011, Evropsko klavirsko tekmovanje Luksemburg 2014 ali pa tekmovanje AADGT letos spomladi v ZDA.

Okrog desetkrat je zaigrala z orkestrom, in sicer v koncertih Berkoviča, J. C. Bacha, Haydna, Mozarta, Beethovna in Ravela. Naslednje leto se bo prvič z orkestrom predstavila tudi v Luksemburški filharmoniji.

Nedavno pa je bila imenovana za “ambasadorko” zelo množičnega mednarodnega tekmovanja Svilena pot na Kitajskem in bo avgusta zaigrala na več festivalih v okolici Šanghaja in v Xi’anu, nekdanji kitajski prestolnici in izhodišču Svilene poti.

 

Komentiranje zaprto.