Gledališka predstava Pade noč …La nuit tombe … Besedilo in režija Guillaume Vincent

Vabimo na ogled francoske predstave Pade noč… La nuit tombe… v produkciji Compagnie MidiMinuit iz Francije, ki bo v četrtek, 21. februarja 2013 ob 20.uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Prestava bo v francoščini s slovenskimi podnapisi.

Prijave zbiramo do 13. februarja 2013 (info@petermartinc.org, neva.zajc@siol.net (041692389) ali jermanis@siol.net (070875346).

Vstopnica je za člane društva in tečajnike in klub PPF 10 EUR, za ostale 13 EUR. Če bo vsaj 20 prijavljenih, bomo organizirali prevoz.

Igra, ki jo je za 66. avignonski festival ustvaril Guillaume Vincent, deluje kot scenarij. En sam prostor, hotelska soba, za tri zgodbe, ki se križajo in prepletajo. Z »odrsko mašino«, kot jo poimenuje avtor sam, išče navdih pri filmskih umetnikih, ki jih posebej ceni – Bergmanu, Bressonu, Buñuelu in Fassbinderju – ter nas požene v svet, v katerem sta resničnost in domišljija tesno prepletena, v katerem se preteklost in sedanjost ponekod zlijeta ter nam živi in mrtvi govorita, ne da bi pomislili na njun različni položaj. To je domišljijski beg v igri s preobrati dogodkov, ki se opirajo na dramski okvir, posut z majhnimi kamenčki, po katerih občinstvo sledi dogajanju podobno, kakor otroci vstopajo v pravljice.

Komentiranje zaprto.